Üdvözlet, Vendég
Bejelentkezés vagy Regisztráció.    Elfelejtettük a jelszót?

Bécsi erdő - 2017
(1 megtekintés) (1) vendég
Válaszd ki melyik túrához szeretnél hozzászólni és írd le a véleményed.
LeOldal: 1234
TÉMAKÖR: Bécsi erdő - 2017
#4722
Bécsi erdő - 2017 2017-05-19 21:51  
Üdv.Mindenkinek!

Időpont:06.02.-06.05.(ha Isten is úgy akarja )
Pályamatricára NINCS szükség sem itt sem Ausztriában!

A program:

1.nap:Találkozás Dorog Ömv kút 8.15-kor,indulás 8.30-kor a megszokott útvonalon,Győr-Sopron-Bécsújhely.Innen megint más útvonalon haladunk tovább,mint eddig minden évben...hogy ne legyen unalmas, és fenntartsuk az érdeklődést.. .Wiener Neustadt központjából a B26-on kimegyünk Grünbach am Schneeberg-ig, ahol egy jobbossal rámegyünk egy kanyargós alsóbbrendű - de jó minőségű!!!- útra, ahol megkezdjük a "gyakorlást" , azaz a "kanyarvadászatot" .Ezen az úton átmegyünk a "legendás" B21-re Pernitz-ig,ahol igény szerint megnézzük a muggendorfi vízesést.Na innentől már többeknek ismerős lesz az út...Kitűnő útminőség, hosszú ívek és napsütés ,egészen a Kalte Kuhl-ig ahol találkozunk sok-sok motoros "kollégával".Eszünk - iszunk,vagy amit akartok .Innen egyenes út - pontosabban nagyon kanyargós - vezet Annabergbe a szállásunkra.Persze a vége megint egy alsóbbrendű szép erdei út.Este evés-ivás,majd még ivás és alvás.340km - 6 óra menetidő.

2.nap:Felkelés kinek mikor,de ami biztos,reggeli 8-kor.Indulás 9-kor.Így indulunk: .B20-on Mariazellig,ahol kicsit körülnézünk,aki még nem látta,az kicsit jobban... Ezután az Erlaufsee (gyönyörű tó) felé teszünk egy kisebb kitérőt - azért csak kisebbet,mert ma van a RAFTING napja és 11.30-ra a tett színhelyére kell érnünk,ami kb.1 órás motorosút innen.Vissza a B20-ra,majd jobbra a B24 re,mely út már a Salza folyó völgyében halad és csodaszép.Wildalpenig megyünk,ahol megfelelő előkészület után (elméleti "oktatás",majd beöltözés után elvisznek a folyó "legveszélyesebb szakaszáig és ott bedobnak a Salzába,majd utánunk dodnak 1-2 gumicsónakot,hátha tudunk velük valamit kezdeni" .Komolyra fordítva a szót, lecsurgunk a folyó egy bizonyos szakaszán - vezetőkkel!!- majd a "túlélők" motorra pattannak és folytatják a túlélést,csak most már szárazon.Ez a "mutatvány" kb. bruttó 4 órát vesz el a napunkból,viszont egy kis adrenalint hozzátesz,pontosabban felszabadít..Ezután továbbhaladva a völgyben,kimotorozunk a B25-ig,jobbra Lunzer See irányába,ha van időnk és kedvünk közben megmászhatjuk-persze motorral Hochkar szerpentinjét (keskeny és magasra visz,csak óvatosan... ).Vissza B25,majd B28 -ez viszont széles,jó minőségű, igazi élménymotorozást nyújtó szakasz!Majd vissza a B20-ra és ezzel bezárult a kör,25km Annaberg.Ígérem jól fog esni a megérkezés,a pálinka,a vacsora,a sör,megint a pálinka meg a sör,de legfőképpen az alvás!A mai nap km-ben nem sok,de a raftingnak köszönhetően fárasztó.200km.

3.nap:Ua.mint tegnap,9-ig .Most jön A TÚRA,mely útvonal mindenkinek új lesz,még nekem is...Így kell koncentrálnom: .Annyira kacifántos, hogy most már nem fárasztalak benneteket különböző számú utak jelölésével,legyen meglepetés (nekem is az lesz... .A napi etap kb.300km lesz,ha el nem tévedünk... ,de annyi kanyar lesz benne,hogy jó lesz este leszállni a vasakról!Este ua.mint tegnap,csak még többet...(iszunk meg okoskodunk ,hiszen több az élmény!)

4.nap:9-ig ua.,majd cuccolás a mocikra és indulás hazafelé - egy kicsit másképp... .B20,majd a jól ismert B21-en a még jobban ismert Kalte Kuchl-ig.Itt egy igazi jó café mellett mustráljuk a vasakat,majd elbúcsúzunk "tőlük".B21-ről nemsokára jobbra a B27-re,ahol még nem jártatok.Ez is egy nagyon szép folyóvölgy(Höllental) amin sajnos már nem tudunk végigmotorozni (majd jövőre,Veletek,ugyanitt ).Egy szép,de keskeny úton fogunk haladni,amely később visszacsatlakozik a B21-be.(még nem jártam erre én sem).Waldegg után jobbra letérünk a 21-ről egy alsóbbrendű útra - tavaly ezen (is)jöttünk kifelé - melyen eljutunk a Bécsújhelyre vezető B26-ra.A két út között - idő és kedv kérdése - megnézhetjük a Hohe Wand-ot, magas szikláról kinyúló kilátóterasz,függőleges sziklafalon lógó sziklamászók,siklóernyősök,gyönyörű kilátás Wiener Neustadtig.Habár tapasztalataim szerint ilyenkor már a legtöbben "sietnek" haza....Majd meglátjuk...Innen hazafelé ua.mint kifelé,kivéve,hogy megállunk kajálni a vitnyédi Kantár étteremben.Jó a kaja,nagy terasz és nincs tömeg!!Ez a hely lett az alternatívája a soproni Hubertus-nak,ahol tavaly annyian voltak,hogy nem fértünk be...Apropó kaja!Még mielőtt valaki megkérdezné,igen, lesz olyan opció a túra folyamán minden nap, hogy ebéd ,csak erre nem tértem ki...Tudom hogy nagy hiba, hiszen ez kardinális kérdés a csapat házatáján.. Viszont ha még ezt is részleteztem volna,akkor komoly konkurrense lehetnék a "Háború és béke",igen érdekfeszítő és izgalmas regénynek Utsó nap:350km - 6 óra menetidő megállások nélkül.

Szumma-szummárum,a lényeg számokban:
Szállás:Gasthof & Appartmentehaus Meyer,Annaberg.
Ár:28.-euro/fő/éj reggelivel
Napi költőpénz:kb.15-20 euro/fő + vacsora (igény szerint,shoppingolásra nem elég ,de lehetőség sem lesz rá,max.üzemanyagtöltőállomáson- Tankstelle )
A túra hossza Dorogtól Dorogig 1200 km,onnan kinek mennyi...
Ebből tudtok benzinköltséget is számolni.
Ja, raftingolás 15.000.-Ft/fő,amit lehetőleg forintban fizessünk mert magyar srác szervezi és kitudja hogy váltja az eurót - ebből ne legye probléma.Esőruha legyen az oldaltáskába, fürdőrucit dobjatok be.
Más nem jut eszembe,de ha nektek igen akkor kérdezzetek!

Szeretném ha 2-3 napon belül jeleznétek a raftingon való részvételi szándékotokat,itt a fórumon,vagy telon nekem,mert le kell adnom a létszámot és valószinű foglalót is fognak kérni,de ezt majd még jelzem felétek.

Köszönöm a figyelmet!
Na Tschüss!
Sas (Felhasználó)
Gold Boarder
Hozzászólás: 204
graphgraph
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#4729
Válasz: Bécsi erdő - 2017 2017-05-22 19:57  
Szuperül hangzik,2 fővel jelentkezünk csónakázni is:)
Baggio (Felhasználó)
Gold Boarder
Hozzászólás: 263
graphgraph
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#4730
Válasz: Bécsi erdő - 2017 2017-05-23 11:52  
Tök jó!
Indián (Adminisztrátor)
Az árnyék mi vagyunk
Adminisztrátor
Hozzászólás: 352
graphgraph
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Hely: Őrbottyán
Üdv: Indián
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#4734
Válasz: Bécsi erdő - 2017 2017-05-31 09:44  
Lassan itt susog a Bécsi erdő...

Indul a csapat a hagyományőrző Nyugati fertály túrára. Már most tudjuk, hogy jó utak, gyönyörű tájak, kellemes szállás, egyszóval tartalmas motorozás vár ránk. Azért az Alpok az Alpok, figyelni kell majd a csibékre, a mi nagy Sasunk szárnyai alatt óvó, védő
pihegésre szükség lesz.
Egy szerencséje van a mi nagy vadászmadarunknak, konkrétan a fő csibe sajnos nem lesz ott...

sámán
sámán (Felhasználó)
Platinum Boarder
Hozzászólás: 390
graphgraph
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#4736
Válasz: Bécsi erdő - 2017 2017-06-01 20:28  
Igen ,holnap indulunk.A pálinka legyen Velünk
Baggio (Felhasználó)
Gold Boarder
Hozzászólás: 263
graphgraph
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
#4740
Válasz: Bécsi erdő - 2017 2017-06-06 07:10  
Helyzetjelentés:megérkeztünk szerencsésen,részletek később.
Baggio (Felhasználó)
Gold Boarder
Hozzászólás: 263
graphgraph
felhasználó kilépve Kattintsunk ide a felhasználói profil megtekintéséhez
Vendégként nem küldhető be hozzászólás.
 
FelOldal: 1234

Archívum

Archív fórum

Facebook